Corporate MBA opleiding (pre-master)

De betaalbare MBA voor managers

De hybride pre-master corporate MBA opleiding van de Academie voor Leadership biedt al jouw medewerkers, teamleads en (aspirant)managers in je organisatie de kans om een volwaardig en praktisch ingestoken managementprogramma te volgen, tegen lage kosten.

De voordelen van de corporate MBA

De MBA opnieuw uitgevonden

Bespaar kosten

De corporate MBA kost een fractie ten opzichte van de traditionele MBA. De investeringen zijn minimaal, de resultaten zijn maximaal!

Direct resultaat

In het cMBA-programma gaan de deelnemers aan de slag met praktijkcases uit de eigen organisatie. Dit stelt hen niet alleen in staat om hun eigen talenten te ontdekken, maar het betekent ook dat je als organisatie direct resultaat hebt van de investering.

Stimuleer samenwerking

Met de collaborative learning principes  in ons programma leren de deelnemers effectief samen te werken met anderen en richten ze zich op het trainen van hun 21st century skills, zoals kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

Creëer gelijke kansen

U hoeft niemand de kans op professionele ontwikkeling te ontzeggen. Want we bieden dit uitgebreide cMBA-programma niet alleen aan voor uw leidinggevenden, maar voor uw hele organisatie. Gelijke kansen voor al uw ambitieuze medewerkers!

De inhoud van de cMBA

Designed voor managers

Onze cMBA is de meest complete opleiding op hbo-niveau voor managers, leidinggevenden en medewerkers. Het combineert persoonlijke ontwikkeling met brede zakelijke kennis en strategisch denken. De cursus bestaat uit acht inhoudelijke onderdelen die zijn gebaseerd op de laatste trends uit het bedrijfsleven.

  • De online opleiding duurt 8 maanden
  • Begeleiding door een ervaren moderator / coach
  • 8 modules - iedere module wordt afgerond met een open badge
  • Iedere 2 weken een groepssessie (maandelijks minimaal 1x live)
  • Na 8 maanden een over-all open badge voor de afronding van de pre-master MBA

 

In dit blok leren je medewerkers de structuur van de cMBA en de gebruikte methoden kennen. Ook gaan ze aan de slag met de eerste persoonlijke ontwikkelmodule: de Time Management scan. De opdrachten voor dit onderdeel zijn gericht op het opbouwen van een sterke groep, zodat ze elkaar kunnen helpen om als team het beste uit de cursus te halen.

In dit blok worden de basisprincipes van management behandeld om ervoor te zorgen dat iedereen met dezelfde fundamentele kennis start. De e-learning ‘Leiderschap en persoonlijkheid’ geeft een goed inzicht in de kenmerken en vaardigheden van effectieve leiders.

Strategie is een belangrijk onderwerp voor topmanagers. Het bepaalt de richting en de focus van het bedrijf; waar moeten we als organisatie naartoe? Deze module geeft je medewerkers een inleiding op dit onderwerp, maar gaat ook dieper in op het beschrijven van een aantal theorieën en modellen die kunnen worden gebruikt om een sterke strategie voor jouw organisatie vast te stellen.

Deze innovatiemodule heeft twee perspectieven, namelijk ‘innovatie is overal’ en ‘technische innovatie’. De term innovatie zet ons automatisch aan tot nadenken over productinnovatie, maar eigenlijk is innovatie overal en heeft het invloed op alle aspecten van je organisatie. Innovatie is ook de basis van een ‘agile’ organisatie, wat ons naar de technische kant van de zaak brengt.

Organisaties zijn niet meer wat ze vroeger waren. Het dynamische karakter van de huidige organisaties vereist het vermogen om zich voortdurend aan te passen. In dit blok laten enkele bekende experts aan jouw medewerkers zien hoe ze met specifieke problemen kunnen omgaan en hoe ze IT hier het beste bij kunnen gebruiken.

Een zorgvuldig uitgekiende combinatie van sales en marketing is van vitaal belang voor succes. Dit is een klassiek thema, maar het kan van jaar tot jaar enorm veranderen, vooral door nieuwe technologische ontwikkelingen.

In dit blok leren je medewerkers de structuur van de cMBA en de gebruikte methoden kennen. Ook gaan ze aan de slag met de eerste persoonlijke ontwikkelmodule: de Time Management scan. De opdrachten voor dit onderdeel zijn gericht op het opbouwen van een sterke groep, zodat ze elkaar kunnen helpen om als team het beste uit de cursus te halen.

Dit laatste blok behandelt een ander essentieel onderwerp: financiën. Elke topmanager moet een degelijke basiskennis hebben op het gebied van financiën. In dit hoofdstuk vind je een reeks trainingen die je medewerkers één voor één door de basisbegrippen loodsen.

Value for money

De pre-master MBA opleiding is een waardevolle investering

Met ons cMBA-programma kunt u al uw medewerkers een professioneel corporate MBA-programma laten volgen voor de fractie van de kosten van een traditionele MBA.

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Accreditatie met open badges

Een moderne en stimulerende manier van accreditatie

Open Badges is 's werelds toonaangevende formaat voor digitale badges. Open Badges is geen specifiek product of platform, maar een soort digitale badge die verifieerbaar en draagbaar is en vol zit met informatie over vaardigheden en prestaties.

  • Demonstreer vaardigheden en prestaties met Open Badges
  • Deel Open Badges op sociale media en met jouw community
  • Met de online Open Badges als onderdeel van ons leerprogramma, ben je er zeker van dat je een referentie verdient die je kunt bewaren, beheren, verzamelen en delen met anderen om het volledige verhaal van uw prestaties te vertellen.

Meer weten over de cMBA?

Informatie en tarieven opvragen? Of een demo? Gebruik het formulier: